„Gustă cu atenție. Bucură-te de moment.” este un proiect dezvoltat de Asociația Sută la Sută Românesc în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și 5 licee din București, susținut de compania Mondelēz International, lider pe piața globală a gustărilor.

Cele mai recente tendințe la nivel global, accentuate în perioada pandemiei, susțin că tot mai mulți tineri preferă gustările în locul meselor consistente și sunt preocupați constant de controlul porțiilor. „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment.” este un program dedicat mâncatului conștient, cu intenție și atenție, care are obiectivul de a îmbunătăți percepția tinerilor asupra gustărilor și susținerea unei relații pozitive și sănătoase cu mâncarea.

Proiectul se va încheia cu o competiție cu 50 de premii (câte 10 pentru fiecare liceu participant), prin care îi vom invita pe elevi să creeze, individual, un tablou vizual pornind de la mesajele cheie ale proiectului. De asemenea, 10 dintre participanții în proiect vor învăța cum să își țină un jurnal personal, prin tehnica bullet journalling, care îi va ajuta în dezvoltarea lor personală și vor beneficia de mentorat din partea angajaților companiei Mondelēz International. Perioada estimată de derulare a acestui proiect este decembrie 2020 – iulie 2021.

Asociația Sută la Sută Românesc este o organizație non-profit și neguvernamentală ce susține, promovează și dezvoltă calitatea și sustenabilitatea în valorile, produsele și serviciile românești, atât pe plan local, cât și la nivel internațional.

Acțiunile și proiectele pe care le realizăm se orientează către o varietate de domenii și au la bază aceleași valori care credem că pun umărul la dezvoltarea României: educare și informare.

Proiectul „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment.” s-a conturat din grijă și respect față de tânăra generație pe care o considerăm cheia unui viitor strălucitor și a unei societăți așa cum ne-o dorim cu toții. Pentru noi, Asociația Sută la Sută Românesc, tinerii sunt deopotrivă viitorul și responsabilitatea noastră. Ne considerăm așadar, responsabili pentru a îi ajuta să se dezvolte, să crească și să depășească generațiile anterioare prin acces la educație, informare și sprijin.

Mondelēz International

Misiunea Mondelēz International este de a oferi gustările potrivite, pentru momentele potrivite, produse în mod reaponsabil.

Gustarea potrivită înseamnă gustarea produsă la cele mai înalte standarde de calitate, care să ofere o gamă largă de alegeri corecte consumatorului. De la delicii pentru răsfăț, la produse sănătoase, Mondelēz International creează gustări ușor de îndrăgit, ideale pentru întreaga familie, oriunde s-ar afla în lume, în orice moment al zilei. Mondelez International contribuie la informarea si educarea consumatorilor despre importanța mâncatului conștient, cu intenție și cu atenție.

Mondelēz International își ia angajamentul de a se asigura că gustările sale nu sunt potrivite doar pentru oameni, ci și pentru întreaga planetă, luându-și responsabilitatea de a folosi cele mai mai bune materii prime (cacao și grâu) direct din comunitățile de fermieri, având grijă de mediul înconjurător.

Licee participante în proiect

Cele 5 licee care au acceptat să participe în acest proiect sunt:
– Liceul Teoretic ” Decebal” București
– Liceul Teoretic ” Dante Alighieri” București
– Liceul Național “Ion Creangă” București
– Liceul de Coregrafie ” Floria Capsali ” București
– Liceul Teoretic Național București

Participarea la acest proiect nu presupune nicio componentă financiară din partea liceelor. Instituțiile de învățământ care s-au alăturat proiectului împărtășesc aceleași valori cu privire la investiția în educația tinerilor și au ales să participe pentru a demonstra încă o data că rolul educației este unul complex, iar experiența educațională nu își are limitele la ieșirea din curtea liceului.

Elevii liceelor participante în proiectul pilot vor avea șansa de a se înscrie la concursuri, de a învăța despre mâncatul conștient, de a se înscrie la cursuri și workshop-uri, de a primi sesiuni mentorat din partea echipei Mondelēz International și de a câștiga multiple premii.

Le urăm succes!